12 d’abril de 2016

Regals, pastís i posició de la núvia | Regalos, tarta y posición de la novia

Tradicions de casaments: Regals, pastís i posició de la núvia
Per molt que un casament sigui original i modern, no es podrà evitar que les seves tradicions vénen de molt lluny, algunes de les tradicions ens arriben de l'Edat Medieval -com veurem més endavant-.

Com se sol dir, mai te n'aniràs al llit sense saber alguna cosa més. I per la nostra part anem a respondre't el per què en un casament es regala alguna cosa nova, blau, vell i prestat, els nuvis tallen el pastís junts i la núvia per què es col·loca a l'esquerra de l'home.Regalar una cosa nova, blava, vella i prestada
El regal nou simbolitza un futur nou com a matrimoni, una cosa blava perquè és el color de la fidelitat, alguna cosa vella per fer una mirada enrere (a la solteria) i un regal prestat per transmetre felicitat i alegria d'una persona a una altra.

www.elblogdemariajose.com

Tallar el pastís junts
Inicialment era la dona qui tallava el pastís i després l'home, es creia que la dona havia d'anar primer
per no atreure la mala sort.
Amb el temps es va tallar el pastís de forma conjunta, per mostrar davant els convidats que a partir d'ara les coses es fan en comú.

El Racó de la Núvia


La dona a l'esquerra de l'home
La núvia es posiciona a l'esquerra en posició al marit durant el casament: a l'altar o jutjat i en el banquet.
Aquesta tradició es remunta a l'Edat Medieval, ja que el nuvi havia de tenir la mà dreta lliure per agafar l'espasa.

--------------------
www.elracodelanuvia.com

Tradiciones de bodas: Regalos, tarta y posición de la novia
Por mucho que una boda sea original y moderna, no se podrá evitar que sus tradiciones vienen de muy lejos, algunas de las tradiciones nos llegan de la Edad Medieval -como veremos más adelante-.

Como se suele decir, nunca te irás a la cama sin saber algo más. Y por nuestra parte vamos a responderte el por qué en una boda se regala algo nuevo, azul, viejo y prestado, los novios cortan la tarta juntos y la
novia porqué se coloca a la izquierda del hombre.


Regalar algo nuevo, azul, viejo y prestado
El regalo nuevo simboliza un futuro nuevo como matrimonio, algo azul porque es el color de la fidelidad, algo viejo para echar una mirada atrás (a la soltería) y algo prestado para transmitir felicidad y alegría de una persona a otra.


Cortar la tarta juntos
Inicialmente era la mujer quien cortaba la tarta y luego el hombre, se creía que la mujer debía ir primero para no atraer la mala suerte.
Con el tiempo se cortó la tarta de forma conjunta, para mostrar ante los invitados que a partir de ahora las cosas se hacen en común.


La mujer a la izquierda del hombre
La novia se posiciona a la izquierda en posición al marido durante la boda: en el altar o juzgado y en el banquete.
Esta tradición se remonta en la Edad Medieval, ya que el novio debía tener la mano derecha libre para agarrar la espada.

El Racó de la Núvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada